Indyk po chińsku z kolorowym makaronowym zoo

Indyk z makaronem na średnio pikantno

Dodany przez:

Indyk po chińsku z kolorowym makaronowym zoo

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 udziec indyczy ok 600 g
  • pół cebuli
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała żółta papryka
  • usiekany świeży imbir ok 1 łyżka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 por mały
  • garść suszonych grzybków
  • przyprawa 5 smaków
  • sos sojowy
  • sos teriyaki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • tłuszcz do smażenia
  • makaron - kolorowe zwierzątka
  • na surówkę
  • kapusta pekińska
  • pół cebuli
  • 1 mała czerwona papryka
  • pół jabłka
  • oliwa
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • cukier.

Przygotowanie

  1. Udziec indyczy oczyścić, wyjąć kość i oddzielić od skóry. Pokroić w paseczki. Włożyć do miseczki, posypać przyprawą 5 smaków, posiekanym czosnkiem, skropić sosem sojowym i wymieszać. Paprykę pokroić w paseczki, cebulę drobno posiekać, por pokroić w ukośne plastry. Grzybki namoczyć w cieplej wodzie. Na dnie wooka rozgrzać 2 łyżki oleju. Włożyć mięso i krótko podsmażyć na ostrym ogniu. Dodać posiekane grzybki i warzywa. Doprawić sosem teriyaki solą pieprzem, cukrem i dodać imbir.. Mieszając smażyć ok 10 min.
  2. Przygotować surówkę
  3. Drobno posiekać kapustę, cebulę, paprykę i jabłko. Oliwę energicznie wymieszać z musztardą solą i cukrem dodać do surówki.
  4. Danie podawać z ugotowanym makaronem ZOO.
mięso warzywa makaron indyk Papryka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze