Indyk nadziewany gorgonzolą

Ocena:

4.55 (189)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: ok 50 minut
Porcja: 380 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • filet z piersi indyka lub piersi kurczaka (ok. 1/2 kg)
  • 25 dag pieczarek
  • ząbek czosnku
  • 17 dag sera gorgonzola
  • 3 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
  • przyprawa do kurczaka pikantna PRYMAT
  • oliwa
  • łyżka posiekanej natki
  • sól, pieprz

Indyk nadziewany gorgonzolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Czosnek obrać, posiekać. Pieczarki obrać, pokroić na kawałki, obsmażyć z czosnkiem na oliwie, aż odparują. Ser pokruszyć, wymieszać z pieczarkami, orzechami i natką, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • ■ W filecie indyka zrobić kieszonkę, włożyć masę serową, spiąć wykałaczkami lub związać, oprószyć przyprawą do kurczaka. Oliwę rozgrzać w brytfannie, obsmażyć mięso. Piec około 50 min w temp. 180°C. Podawać z makaronem (np. wstążkami).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne