imprezowe kąski

pyszne i kolorowe

Przekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 142 głosów)

Składniki:

  • 10 czarnych oliwek
  • 10 marynowanych cebulek
  • 10 małych pieczarek
  • 1 płat wędzonej flądry w przyprawach
  • 50 g twarogu wędzonego
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • oliwa z oliwek, sok z limonki

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • · pieczarki myjemy, obtaczamy w jajku i bułce tartej połączonej z sezamem,
  • · smażymy na głębokim oleju kilka sekund,
  • · wyjmujemy osączamy, każdą nabijamy na wykałaczkę,
  • · flądrę kroimy na 10 kawałków, na wykałaczkę nadziewamy po 1 cebulce i kawałku ryby,
  • · ser kroimy na 10 kawałków, na wykałaczkę nadziewamy po 1 oliwce i kawałku sera,
  • · przekąski układamy na półmisku, kropimy oliwą i sokiem z limonki

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy