Ice tea

Cytrynowo-miętowa ice tea - mrożona herbata najlepsza na upalne dni. Prosta do przygotowania, o ile postępujemy według określonych kroków. Ice tea zasmakuje małym i dużym!

Dodany przez:

Zimne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 l mineralnej wody
  • 1/2 l wrzącej wody
  • 4 torebki herbaty miętowo cytrynowej
  • 1 torebka czarnej herbaty
  • 5 łyżeczek brązowego cukru
  • wyduszony sok z 1/2 cytryny
  • 3-4 plastry cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • gałązka świeżej mięty
  • lód w kostkach

Przygotowanie

  1. Torebki herbat zalać wrzącą wodą, dodać cukier. Kiedy się zaparzy, wyciągnąć torebki i dodać miód.
  2. Do dzbanka wlać mineralną wodę, sok i plasterki z cytryny, świeżą miętę, dodać zaparzoną wcześniej herbatę. Schłodzić i dodać kostki lodu.
  3. Można polewać ice tea!

Wskazówki

Zobacz też: Mrożona herbata Ice tea z pigwą

deser napoje herbata mrożona ice tea miętowo cytrynowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze