Ice tea

Cytrynowo-miętowa ice tea - mrożona herbata najlepsza na upalne dni. Prosta do przygotowania, o ile postępujemy według określonych kroków. Ice tea zasmakuje małym i dużym!

DeseryNapoje

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 155 głosów)

Składniki:

  • 1/2 l mineralnej wody
  • 1/2 l wrzącej wody
  • 4 torebki herbaty miętowo cytrynowej
  • 1 torebka czarnej herbaty
  • 5 łyżeczek brązowego cukru
  • wyduszony sok z 1/2 cytryny
  • 3-4 plastry cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • gałązka świeżej mięty
  • lód w kostkach

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Torebki herbat zalać wrzącą wodą, dodać cukier. Kiedy się zaparzy, wyciągnąć torebki i dodać miód.
  • Do dzbanka wlać mineralną wodę, sok i plasterki z cytryny, świeżą miętę, dodać zaparzoną wcześniej herbatę. Schłodzić i dodać kostki lodu.
  • Można polewać ice tea!

Porady

Zobacz też: Mrożona herbata Ice tea z pigwą

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy