Krupnik na żeberkach

Ocena:

4.57 (145)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
pyszna i pożywna zupka

Składniki:

  • 4 żeberka
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • garść kaszy jęczmiennej
  • garść drobnego makaronu
  • kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu czarnego sól, pieprz, pietruszka

Krupnik na żeberkach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na żeberkach i ziołach gotujemy wywar, gdy mięso zmięknie dodajemy drobno pokrojone ziemniaki. Miękkie mięso wyjmujemy z wywaru, dodajemy startą na tarce marchew oraz kaszę i makaron, gotujemy do miękkości. Na końcu dodajemy pietruszkę.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne