udka_ketchupowo_musztardowe

Udka Ketchupowo-Musztardowe

Ocena:

4.59 (151)

  • 1 godz. 15 min.
  • dla 3 osób

Udka zrobione w ten sposób są na prawdę pyszne :-)

Składniki:

  • 3 udka kurze
  • 3 łyżki musztarda Dijon
  • 3 łyżki ketchup Pudliszki łagodny
  • 2 łyżeczki czosnek granulowany
  • olej
  • sól,pieprz wg.uznania

Udka ketchupowo-musztardowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Umyte i osuszone udka wkładamy do miski.Solimy,pieprzymy i czosnkujemy. Następnie dodajemy do nich musztardę i ketchup.Całość mieszamy i wkładamy do lodówki na parę godzin (u mnie 3 godziny). Po tym czasie wyjmujemy je i przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego.Przykrywamy i pieczemy w 180*C jedną godzinę i piętnaście minut.(środkowa półka-grzanie góra-dół) Po godzinie je odkrywamy i podpiekamy bez termoobiegu żeby wierzch ich sie nie spalił a był chrupiący (grzanie góra) Wyjmujemy z piekarnika,rozkładamy na talerze i każda porcje polewamy delikatnie sosem jaki się wytworzył podczas pieczenia.Zapewniam że ten sosik jest wspaniały :)
  • Podałam z frytkami z młodych ziemniaków i ogórkiem...
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne