herbata_anyzkowa

Herbata anyżkowa :

Ocena:

4.52 (151)

  • 15 min.
  • dla 3 osób
Polecam szczególnie gorąco wszystkim miłośnikom herbat aromatyzowanych korzeniami.

Składniki:

  • 3 łyżeczki czarnej herbaty aromatyzowanej anyżkiem
  • ¼ kwiatu anyżku gwiazdkowego – badianu
  • 3 filiżanki wrzącej wody + wrzątek do wyparzenia herbaty

Herbata anyżkowa : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Czajniczek do parzenia herbaty wyparzyć wrząca wodą . Wsypać herbatę i wrzucić kawałek anyżu gwiazdkowego . Czajniczek postawić na podgrzewaczu i ogrzewać suchą herbatę w czajniczku przez 2 minuty . Skropić herbatę wrzątkiem ( 2 łyżki wody ) i zostawić na czajniku lub podgrzewaczu na 3 minuty. Wlać 1 filiżankę wrzątku i trzymać na podgrzewaczu 5 minut .Dolać resztę wrzącej wody ( 2 filiżanki ) i ponownie pozostawić na podgrzewaczu na 5 minut .
  • Wyparzyć filiżanki wrzątkiem i w ciepłe rozlewać herbatę.
  • Najlepiej smakuje lekko osłodzona miodem .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne