Hamburgery wołowe :

Można przygotować na zapas i zamrozić .Podawać jako danie obiadowe lub w bułce z dodatkami

dania mięsnehamburgeryPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 184 głosów)

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego – wołowego
  • 1 jajko
  • 4 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 cebula
  • smalec do smażenia
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Cebulę pokroić w ,, piórka „ i usmażyć na złoto na smalcu . Odstawić i trzymać w cieple . Mięso wymieszać z jajkiem , tartą bułką i przyprawami . Uformować 4 płaskie , owalne hamburgery . Smażyć na smalcu po 5 minut z każdej strony . W ostatnim momencie smażenia dodać masło . Podając kłaść na każdego hamburgera porcję usmażonej cebulki .
  • Jeśli chcemy podać jako ciepłą kolację – wkładamy hamburgera w przeciętą na pół ciepłą bułkę . Dodajemy plasterki pomidora , ogórka, pokrojoną kapustę pekińską , musztardę , majonez , ketchup i co tam kto lubi w hamburgerach
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy