HAMBURGER DOMOWY

HAMBURGER ROBIONY W DOMU IDELANY DLA KAŻDEGO

hamburgery

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 186 głosów)

Składniki:

  • bułki hamburgerowe
  • pomidor pokrojony w plastry
  • cebula pokrojona w plastry
  • Sos Remoulade:
  • 1 szklanka sosu tatarskiego
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 3 krople sosu chili
  • Hamburgery:
  • 75 dkg chudej mielonej wieprzowiny
  • 1 łyżka pieprzu kajeńskiego
  • 1 młode cebulki, posiekać tylko zieloną część
  • 1 łyżeczka sosu chili
  • sól, pieprz do smaku

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Przygotować sos. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Pora na hamburgery. W dużej misce pomieszać przez kilka minut mielone mięso. Dodać pieprz kajeński, zielone części cebulek, sos chili, sól i pieprz do smaku. Zamoczyć ręce i dokładnie wyrobić masę mięsną. Z tak przygotowanego mielonego mięsa formować okrągłe kotlety troszkę większe od bułki. Przykryć folią i pozwolić aby masa się zmacerowała. Rozgrzać mocno wysmarowaną tłuszczem grubą patelnie i smażyć hamburgery po 5 minut z każdej strony. Podawać w ciepłych bułkach hamburgerowych obłożone dodatkami i polane sosem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy