Halibut w warzywach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Rybę opłukać. Wino wymieszać z sokiem, oliwą, ziołami, połową łyżeczki soli i pieprzu. Przygotowaną marynatą zalać rybę. Odstawić na godzinę. Pomidory przekroić na pół. Szalotki obrać, pokroić na cząstki.
Rybę podzielić na porcje. Każdą ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Dodać po połówce pomidora i kilka cząstek szalotek. Skropić marynatą. Zawinąć w folię. Piec 20–25 minut w 200°C.
Marchewkę i ziemniaki obrać, pociąć w paseczki, osobno usmażyć na oleju. Posolić. Halibuta wyjąć z folii, ułożyć na ziemniakach i szparagach. Na wierzchu posypać smażoną marchewką. Skropić octem.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!