Gyros z piekarnika - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa ,odstawiamy na chwilę i podsmażamy.Ogórki kroimy w pół plasterki,cebulę w drobną kostkę,kukurydzę odsączamy z zalewy.
Do naczynia żaroodpornego prostokątnego przekładamy podsmażone mięsko ,na mięsko należy rozsmarować połowę ketchupu,na ketchup warstwami kładziemy ogórki i cebulę,na cebulę należy rozsmarować połowę majonezu, na majonez resztę ketchupu,potem rozłożyć warstwę kukurydzy,na kukurydzę rozsmarować resztę majonezu i na wierzch rozkładamy odciśniętą z soku kapustę.Przykrywamy pokrywą i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. pół godziny 180-200 stopni.To danie jest bardzo dobre na gorąco i dobre na zimno.Smacznego !
Komentarze