Gyros z piekarnika

danie na gorąco i na zimno

dodany przez: SMAKOWITA smakowita

korniszony dania mięsne zapiekanki

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 200 głosów)

Składniki:

  • 2 szt piersi z kurczaka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 duże cebule
  • 6 dużych ogórków konserwowych
  • 1 słoik czerwonej kapusty
  • 1 słoik od dżemu ketchupu pikantnego
  • 3/4 słoika od dżemu majonezu
  • 1 paczka przyprawy do gyrosa

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Gyros z piekarnika - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa ,odstawiamy na chwilę i podsmażamy.Ogórki kroimy w pół plasterki,cebulę w drobną kostkę,kukurydzę odsączamy z zalewy.
  • Do naczynia żaroodpornego prostokątnego przekładamy podsmażone mięsko ,na mięsko należy rozsmarować połowę ketchupu,na ketchup warstwami kładziemy ogórki i cebulę,na cebulę należy rozsmarować połowę majonezu, na majonez resztę ketchupu,potem rozłożyć warstwę kukurydzy,na kukurydzę rozsmarować resztę majonezu i na wierzch rozkładamy odciśniętą z soku kapustę.Przykrywamy pokrywą i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. pół godziny 180-200 stopni.To danie jest bardzo dobre na gorąco i dobre na zimno.Smacznego !

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy