REKLAMA

Gyros po rosole.

Gdy domownicy nie przepadają za mięsem z rosołu ta wersja jest idealna.

dodany przez: msewka 14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n

dania mięsne gyros Przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 195 głosów)


Składniki:

  • 3 ugotowane udka w rosole
  • 2 spore cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czubata łyżka przyprawy do kebaba-gyrosa
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 1\2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
  • szczypta pieprzu ziołowego

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Mięso obrać z kości,żyłek i chrząstek.Pokroić je lub rozdrobnić palcami na kawałki. Cebule obrać i pokroić w ćwierćplastry. Czosnek po obraniu posiekać grubo. Na rozgrzany olej wrzucić rozdrobnione mięso, posypać przyprawą kebab-gyros i obiema paprykami oraz pieprzem ziołowym.Podsmażyć razem, po czym dodać cebulę i czosnek i dalej smażyć na małym ogniu, aż się zeszklą. Podawać polane sosem czosnkowym Na zdjęciu podałam z ziemniakami, które wstawiłam zanim wykombinowałam sobie tego gyrosa a kolejnym razem podałam z ryżem.Polecam,bo danie jest szybkie i smaczne.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy