Gulasz z serc indyczych
Gulasz z serc indyczych z kapustą i marchewką.
Dodany przez:
ewa zychewicz
Składniki
- # 500 g serc indyczych
- # 200 g młodej kapusty
- # 1 marchewka
- # 1 cebula
- # sól, pieprz, maggi do smaku
- # 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
- # 1 łyżka koperku siekanego
- # 1 l wody
- # 2 łyżki oliwy
Przygotowanie
- Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części. Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w talarki. Kapustę pokroić w kostkę. Na wlać oliwę, podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając. Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości. Doprawić do . Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody. Zagotować. Podawać z kaszą lub ryżem.
Komentarze