gulasz_rybno_warzywny

Gulasz rybno-warzywny

Ocena:

4.48 (148)

  • 45 min.
  • dla 4 osób
Gęsty, sycący i zdrowy

Składniki:

  • 50 dag filetów z morskiej ryby np. dorsza
  • 2 cebule
  • 4 ziemniaki
  • duży strąk czerwonej papryki (lub pół czerwonej i pół żółtej)
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • po pół pęczka zielonej pietruszki i koperku
  • 1/3 szklanki bulionu (może być z kostki)
  • 3 łyżki oleju
  • przyprawa uniwersalna typu vegeta, pieprz, ostra papryka w proszku do smaku

Gulasz rybno-warzywny - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę, ziemniaki i pomidory obrać. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć chwilę na oleju, dodać pokrojoną w paski paprykę, ziemniaki pokrojone w kostkę 1cm, przyprawić. Smażyć ok. 2 minut. Dodać bulion, dusić 7-10 minut. Do gulaszu dodać pomidory pokrojone w kostkę, chwilę dusić. W międzyczasie rybę skropić sokiem z cytryny, po 5 minutach osuszyć, posolić popieprzyć, pokroić w niewielkie kawałki. Gulasz zaprawić śmietaną. Na wierzchu w garnku ułożyć kawałki ryby, dusić 5 minut. Gotowy gulasz delikatnie wymieszać posypać obficie posiekaną pietruszką i koperkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne