Gulasz z indyka

Doskonałe danie na obiad .

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 156 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg. mięsa z udżca indyka
  • 15 dag.boczku wędzonego
  • 25 dag.pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 pomidory
  • szklanka soku pomidorowego
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżeczki bazylii

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Na rozgrzanym w garnku oleju usmażyć mięso na złoty kolor.Mięso wyjąć na talerz, a do garnka włożyć pokrojony boczek.Gdy się zacznie topić dodać posiekaną cebulę i smażyć przez chwilę , aż się zeszkli.Natsępnie włożyć umyte i pokrojone pieczarki, obrane ze skórki i pokrojone na połówki pomidory, sok pomidorowy i usmażone mięso.Doprawić solą, pieprzem , bazylią i wymieszać.Dusić na małym ogniu przez 30 minut.Następnie dodać śmietanę i wymieszać.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy