Gulasz z indyka

Doskonałe danie na obiad .

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1/2 kg. mięsa z udżca indyka
  • 15 dag.boczku wędzonego
  • 25 dag.pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 pomidory
  • szklanka soku pomidorowego
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżeczki bazylii

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym w garnku oleju usmażyć mięso na złoty kolor.Mięso wyjąć na talerz, a do garnka włożyć pokrojony boczek.Gdy się zacznie topić dodać posiekaną cebulę i smażyć przez chwilę , aż się zeszkli.Natsępnie włożyć umyte i pokrojone pieczarki, obrane ze skórki i pokrojone na połówki pomidory, sok pomidorowy i usmażone mięso.Doprawić solą, pieprzem , bazylią i wymieszać.Dusić na małym ogniu przez 30 minut.Następnie dodać śmietanę i wymieszać.
obiad pomidory cebula boczek mięso z indyka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy