Jak zrobić Gulasz z grzybami i papryką?
Kroki przygotowania:
Mieso i cebulę pokroic w kostkę
posmażyc w garnku na niewielkiej ilości oleju. Doprawic solą i pieprzem. Gdy mięso się "zetnie" podlac wszystko wodą i dodac śmietanę
dodac papryki pokrojone
zmiażdżony czosnek
pieczarki oraz zmielone grzyby. Wryucic listek laurowy i ziele angielskie. Dusic całośc pod przykryciem w zależności od użytego mięsa ok 30 minut (aż mięso zmięknie). Gdy całośc uzyska pożądaną miękkośc doprawic przyprawami
(ja zrobiłam własmą kompozycję prypraw do gulaszu
jezeli ktos nie ma czasu na to może użyc gotowej przyprawy do "flaków i gulaszu"). Gotowy gulasz zagęścic zawiesiną z mąki i wody albo mąką ryżową bezposrednio do gulazu.
Ja gulasz podałam z kolorowym makaronem i buraczkami tartymi z cebulką i octem.
Komentarze