Grzyby z ziołami

Już w sierpniu zaczną się grzyby. Warto te pierwsze przyrządzić najprościej

dodany przez: anonymous

Czas przygotowania:
50min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 159 głosów)

Składniki:

  • 1 kg różnych świeżych grzybów
  • 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • 1/2 filiżanki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej szałwii
  • 1/4 filiżanki posiekanej świeżej pietruszki
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Posiłek:

Grzyby z ziołami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozgrzać Piekarnik do 175 stopni C. Oczyścić grzyby. Oddzielić kapelusze od ogonków, zdjąć skórę i pociąć na spore kawałki.
  • Do oliwy dodać czosnek, zioła i przyprawy. Włożyć grzyby do głębokiej miski, polać je oliwą z przyprawami i wymieszać dokładnie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika.
  • Piec około 30-40 minut. Gdy grzyby bedą miękkie, wyjąć z piekarnika i spryskać je octem balsamicznym.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy