Grzyby z ziołami

Ocena:

4.52 (159)

  • 50 min.
  • dla 3 osób
Już w sierpniu zaczną się grzyby. Warto te pierwsze przyrządzić najprościej

Składniki:

  • 1 kg różnych świeżych grzybów
  • 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • 1/2 filiżanki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej szałwii
  • 1/4 filiżanki posiekanej świeżej pietruszki
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego

Grzyby z ziołami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozgrzać Piekarnik do 175 stopni C. Oczyścić grzyby. Oddzielić kapelusze od ogonków, zdjąć skórę i pociąć na spore kawałki.
  • Do oliwy dodać czosnek, zioła i przyprawy. Włożyć grzyby do głębokiej miski, polać je oliwą z przyprawami i wymieszać dokładnie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika.
  • Piec około 30-40 minut. Gdy grzyby bedą miękkie, wyjąć z piekarnika i spryskać je octem balsamicznym.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne