Grzyby w sosie śmietanowym

sezonowe, szybki obiad...

Sosy

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 172 głosów)

Składniki:

  • grzyby leśne (podgrzybki, kurki, koźlaki, maślaki)
  • kostka grzybowa
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki oleju

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Grzyby przebrać, drobno pokroić i dobrze odsączyć. Wlać na patelnie 2 łyżki oleju i smażyć grzyby dotąd aż woda całkowicie odparuje. Lekko podsmażyć i zaprawić mąką ze śmietaną. Jeżeli jest zbyt gęsty dolać wody.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy