Grzyby leśne mrożone

Ocena:

4.49 (166)

  • 60 min.
  • dla 1 osoby
zimą przydatne do bigosu, na zupę grzybową czy do sporządzenia pysznego sosu

Składniki:

  • dowolna ilość grzybów leśnych dokładnie oczyszczonych
  • torebki foliowe lub pojemniczki plastykowe

Grzyby leśne mrożone - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Surowe oczyszczone i umyte grzyby pokroić w kostkę , poporcjować, dokładnie osączyć nałożyć do torebek lub pojemników i zamrozić.
  • Można też najpierw rozłożyć je na tacy pojedyńczo, zmrozić i dopiero pakować do torebek, bardziej praktyczna metoda.
  • Robię tak od lat i są bardzo smaczne.
  • Do potrawy wrzucam zamrożone grzybki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne