REKLAMA

Grzybki w zalewie octowej...

Świetna zakąska i przystawka do potraw...

dodany przez: RYNIO rynio

Przetwory Przekąski

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.07 z 300 głosów)


Składniki:

  • • grzyby leśne
  • • ZALEWA
  • • 1 szkl octu
  • • 2,5 szkl wody
  • • przyprawy:
  • • 1 łyżka soli
  • • 3 łyżki cukru
  • • ziele angielski
  • • pieprz ziarnisty
  • • listek laurowy
  • • gorczyca

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Etapy przygotowania
  • Grzyby czyścimy, płuczemy dokładnie i gotujemy w osolonej wodzie ok 10 minut.Odsączamy na sicie.
  • Zalewę zagotowujemy i zalewamy dobrze odsączone grzyby w słoikach. Można i nie trzeba na wierzch słoików dodać jeszcze po 1-2 plasterki cebuli wcześniej przelanej wrzątkiem. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 minut.( można dodać na słoik po 1-2 gożdzików) jest świetny aromat ,ja robię pół na pół. .goździki są super do gąsek i prawdziwków…Polecam…
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy