Gryczanka z czekoladą i owocami

Gryczanka z czekoladą i owocami to danie dla miłośników słodkich śniadań. Kaszę można ugotować poprzedniego dnia, a rano tylko odgrzać i dodać owoce.

Dodany przez:

Śniadania

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 200 g kaszy gryczanej białej
  • 500 ml mleka migdałowego
  • 300 ml wody
  • 30 gorzkiej czekolady
  • 6 sztuk suszonych daktyli, przeciętych na połówki
  • do dekoracji: kiwi, borówki, nektarynki,
  • po łyżce posiekanych migdałów i wiórków kokosowych

Przygotowanie

  1. Wieczorem: kaszę wsypujemy do garnka, wlewamy mleko i wodę, wrzucamy kostki czekolady i daktyle. Gotujemy, mieszając od czasu do czasu, aż kasza wchłonie płyn.
  2. Rano: dzielimy na porcje, dekorujemy owocami, migdałami, wiórkami kokosowymi lub innymi wartościowymi dodatkami: chia, orzechami, pestkami słonecznika lub dyni, mielonym siemieniem lnianym itd.
  3. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 9/2018.

Wskazówki

Zobacz: makaronowa sałatka z kurczakiem

 

 

 

 

 

 

kasza daktyle
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy