Kasza gryczana z grzybami

Ocena:

4.43 (164)

  • 2 godz. 0 min.
Fajne w smaku i inne :)

Składniki:

  • kasza gryczana z grzybami ( SYS)1 paczuszka
  • pieczarki 12 sztuk
  • ser 3 plastry
  • masło 1 łyżeczka
  • pieprz mielony szczypta
  • rosołek drobiowy 1 sztuka
  • curry 1 łyżeczka
  • margaryna 50 gram ( jako wiórka do pieczarek )

Kasza gryczana z grzybami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kasze wyjęłam z opakowania przepłukałam i ugotowałam w 500 gram wody z dodatkiem rosołku drobiowego pieprzem i curry Gotowałam 40 minut aż cały wywar wsiąkł w kaszę dodałam łyżeczkę masła. Pieczarki umyłam ze środka wszystko wycięłam robiąc otwór na kaszę .Każdą pieczarkę odrobinę posoliłam do środka włożyłam po kawałeczku sera. nałożyłam kaszę. Od napoju wzięłam korek i nim wycięłam kółeczka z sera położyłam na każdą pieczarkę. Wstawiłam do naczynia do zapiekania 12 sztuk mi wyszło odrobinę margaryny dałam .Podczas pieczenia rozpłynie się i będzie potem do obiadu. Zapiekałam w 170 stopniach około 40 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne