Gruszki zapiekane z serem

Przygotowanie: 20 minut Grillowanie: 10 minut Porcja: 440 kcal Składniki na 8 porcji

DeseryZapiekankiPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
440 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 196 głosów)

Składniki:

  • 15 dag orzechów włoskich
  • 15 dag masła
  • 20 dag sera pleśniowego
  • 4 gruszki
  • sok z 1 cytryny
  • łyżka masła
  • garść listków natki pietruszki i melisy

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 8 połówek orzechów odłożyć, resztę drobno posiekać. Masło zmiksować na piankę. Ser rozkruszyć, wymieszać z masłem i orzechami. Gruszki umyć, osuszyć, przekroić na pół. Usunąć gniazda nasienne. W miejscu przekrojenia obficie skropić sokiem z cytryny.
  • 8 kawałków folii aluminiowej wysmarować masłem. Na każdej położyć połówkę gruszki, a na niej po pół łyżeczki masy serowej. Folię zawinąć. Grillować ok. 10 min.
  • Resztę masy serowej poukładać na upieczonych gruszkach. Udekorować odłożonymi połówkami orzechów oraz ziołami.

Kalorie: 440

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy