Gruba kasza na zielono

Gruba kasza na zielono

Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 161 głosów)

Składniki:

  • •1 szkl suchego pęczaku
  • •1 łyżka masła
  • sól
  • pestki dyni
  • pestki słonecznika
  • pestki pinii
  • rukola
  • cytryna
  • olej rzepakowy tłoczony na zimno
  • pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Zagotowujemy 2 szkl dobrej gatunkowo, przefiltrowanej wody.
  • Pęczak płuczemy, odcedzamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 2,5 szkl wrzątku, dodajemy masło, sól himalajską oraz pestki dyni, ziarno słonecznika i piniole, miszamy, przykrywamy przykrywka i gotujemy do miękkości. Studzimy.
  • Rukolę myjemy, osuszamy i wrzucamy do miski.
  • Pęczak mieszamy i doadjemy do rukoli. Pestki dyni prażymy na suchej patelni i dodajemy do pęczaku. Skrapiamy solkiem z cytryny i olejem rzepakowym tłoczonym na zimno.
  • Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy