Grillowany pstrąg łososiowy z warzywami

Przepis idealny na grilla.

Dodany przez:

Grillowany pstrąg łososiowy z warzywami

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 bakłażan (pokrojony w plastry grubości ok. 1 cm)
  • 1 cukinia (pokrojona w plastry grubości ok. 1 cm)
  • pstrąg łososiowy - 1 filet
  • 1 łyżeczka Vegety Podravka
  • suszona bazylia, rozmaryn, czosnek
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • pieprz cytrynowy
  • koperek świeży

Przygotowanie

  1. Bakłażan i cukinie posypać solą i poczekać 10 minut aż puści sok. Następnie za pomocą pędzelka posmarować warzywa oliwą z oliwek z obu stron i przyprawić Vegetą Podravka, suszoną bazylią, rozmarynem i czosnkiem, doprawić do smaku. Grillować z każdej strony przez ok. 5-6 minut. aż warzywa zmiękną i zbrązowieją.
  2. Przed grillowaniem warzyw przygotować rybę - osuszoną natrzeć solą, pieprzem cytrynowym, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny. Następnie grillować po kilka minut z każdej strony. Na koniec posypać koperkiem.
  3. Całość podajemy np. z gotowanymi młodymi ziemniaczkami i ulubionym dipem.
ryby warzywa obiad cukinia pstrąg bakłażan
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy