Grillowany kebab na patyku

Pyszna alternatywa dla kiełbasy z grilla

Dodany przez:

Grillowany kebab na patyku

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • cebula
  • 2 łyżeczki ziół włoskich
  • jajko
  • mąka
  • olej
  • łyżeczka przyprawy do gyrosa
  • sól
  • pieprz
  • patyczki do szaszłyków

Przygotowanie

  1. 1. Mięso wyrób dokładnie z drobniutko posiekaną cebulą, jajkami, przyprawami
  2. 2. Odstaw na 15 minut
  3. 3. Z masy uformuj wałeczki, włóż w środek patyczek i rozprowadź mięso równomiernie
  4. 4. Obtocz mace. Grilluj
obiad przekąska kolacja danie kebab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze