Grillowany kebab na patyku

Pyszna alternatywa dla kiełbasy z grilla

Dania głównedania mięsnekebabPrzekąski

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.58 z 163 głosów)

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • cebula
  • 2 łyżeczki ziół włoskich
  • jajko
  • mąka
  • olej
  • łyżeczka przyprawy do gyrosa
  • sól
  • pieprz
  • patyczki do szaszłyków

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Mięso wyrób dokładnie z drobniutko posiekaną cebulą, jajkami, przyprawami
  • 2. Odstaw na 15 minut
  • 3. Z masy uformuj wałeczki, włóż w środek patyczek i rozprowadź mięso równomiernie
  • 4. Obtocz mace. Grilluj

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy