Grillowane burgery z karkówki z dodatkiem grzybów i kaszy

Burgery ze zmielonej karkówki z dodatkiem grzybów leśnych i kaszy gryczanej

Dodany przez:

Grillowane burgery z karkówki z dodatkiem grzybów i kaszy

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej
  • 0,5 kg karkówki
  • 2 garście grzybów leśnych suszonych
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • Przyprawy: sól, pieprz, ząbek czosnku, ostra papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę i zmielić w maszynce. Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody (można dodać kostkę grzybową). Do zmielonego mięsa dodać przyprawy, czosnek, cebulę, grzyby i zmielić drugi raz. Dodać kaszę, jajko i dokładnie wymieszać. Uformować burgery i układać na ruszcie. Grillować po kilka minut z obu stron do zarumienienia.
grill Grzyby mięso obiad karkówka burgery
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze