Grillowane brzoskwinie z serem kozim i prażonymi orzechami

Grillowane brzoskwinie z przepisu Roberta sowy smakują doskonale! To łatwe i oryginalne danie na grillowanie. Owoce z rusztu smakują pysznie z kozim serem, miodem i orzechami.

Autor przepisu: Robert Sowa

PrzystawkiPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.48 z 192 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Brzoskwinie kroimy na połówki, grillujemy na rozgrzanym ruszcie lub grillowej patelni. Wyciskamy sok z połówki cytryny.
  • 2.Na osobnej patelni prażymy orzechy, dodajemy miód, oliwę, żurawinę, rozmaryn, cynamon, sok z cytryny i doprawiamy do smaku.
  • 3.Pod koniec grillowania brzoskwinie posypujemy pokruszonym serem kozim i przed podaniem polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Dla zaostrzenia smaku możemy dodać rukolę.

Porady

Zobacz też: tarta z brzoskwiniami i amaretti

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 10 min.
Ciabatta z kozim serem

Kanapki - Ciabatta z kozim serem

mojegotowanie

Ciabatta z kozim serem