Grillowane brzoskwinie z serem kozim i prażonymi orzechami
Grillowane brzoskwinie z serem kozim i prażonymi orzechami - Przepis na Grillowane brzoskwinie z serem kozim i prażonymi orzechamiGrillowane brzoskwinie z przepisu Roberta sowy smakują doskonale! To łatwe i oryginalne danie na grillowanie. Owoce z rusztu smakują pysznie z kozim serem, miodem i orzechami.

Stylizacja: Ewa Gmiter-Rogalska Zdjęcia: Artur Rogalski
PrzystawkiPrzekąski
- Czas przygotowania:
- 15 min.
- Dla ilu osób:
- dla 4 osób
- Poziom trudności: Łatwy
(średnia 4.48 z 192 głosów)
Okazje:
Sposób przygotowania:
Sposób podania:
Posiłek:
Kroki wykonania:
- 1.Brzoskwinie kroimy na połówki, grillujemy na rozgrzanym ruszcie lub grillowej patelni. Wyciskamy sok z połówki cytryny.
- 2.Na osobnej patelni prażymy orzechy, dodajemy miód, oliwę, żurawinę, rozmaryn, cynamon, sok z cytryny i doprawiamy do smaku.
- 3.Pod koniec grillowania brzoskwinie posypujemy pokruszonym serem kozim i przed podaniem polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Dla zaostrzenia smaku możemy dodać rukolę.
Porady
Zobacz też: tarta z brzoskwiniami i amaretti
Podobne przepisy

Grill to nie tylko kiełbaski, karkówka czy warzywa. Doskonale smakują przygotowane na ruszcie owoce. Szczególnie grillowane morele podane z serem kozim, tymiankiem i chrupiącymi pistacjami.
Grillowane morele z serem kozim, tymiankiem i pistacjami

Tarta z kozim serem

Kanapki nie muszą być nudne :)
Kanapka z pieczoną dynią, serem feta i prażonymi orzechami

Clafoutis z cukinią i kozim serem

Kanapki - Ciabatta z kozim serem
Ciabatta z kozim serem

Faszerowane bataty kozim serem i winogronami to smaczne połączenie słodkich batatów, miodu i winogron oraz kontrastującego słonego smaku sera i pikantnej rukoli.
Faszerowane bataty kozim serem i winogronami

Grzanki z buraczkami i kozim serem
