gotowana_wieprzowina_w_sosie_musztardowym

Gotowana wieprzowina w sosie musztardowym :

Ocena:

4.58 (156)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Delikatne mięsko wyjęte z zupy w sosie.

Składniki:

  • 0,4 kg chudego mięsa gotowanego z zupy ( od szynki )
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki 30%
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • Cukier
  • Sól

Gotowana wieprzowina w sosie musztardowym : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • W rondelku roztopić masło. Wsypać mąkę i wymieszać. Po woli wlać wodę zmieszaną ze śmietanką i rozprowadzić mąkę tak by zrobił się kremowy sos. Dodać musztardę. Wymieszać . Doprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Mięso przekroić na 4 kawałki , włożyć do sosu i podgrzać na małym gazie.
  • Mięso ugotowałam i zrobiłam na wywarze Kartoflankę .Przepis jest tu :
  • http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/zupy/kartoflanka_na_wieprzowinie_z_zacierka
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne