Gotowana wieprzowina w sosie musztardowym :

Delikatne mięsko wyjęte z zupy w sosie.

dodany przez: Babciagramolka babciagramolka

dania mięsne sosy szynki

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.58 z 156 głosów)

Składniki:

  • 0,4 kg chudego mięsa gotowanego z zupy ( od szynki )
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki 30%
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • Cukier
  • Sól

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Gotowana wieprzowina w sosie musztardowym : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • W rondelku roztopić masło. Wsypać mąkę i wymieszać. Po woli wlać wodę zmieszaną ze śmietanką i rozprowadzić mąkę tak by zrobił się kremowy sos. Dodać musztardę. Wymieszać . Doprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Mięso przekroić na 4 kawałki , włożyć do sosu i podgrzać na małym gazie.
  • Mięso ugotowałam i zrobiłam na wywarze Kartoflankę .Przepis jest tu :
  • http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/zupy/kartoflanka_na_wieprzowinie_z_zacierka

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy