REKLAMA

Golonka wieprzowa

Pyszne danie dla smakoszy goloneczki

dodany przez: luna19 luna19

dania mięsne golonka Sosy

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 191 głosów)


Składniki:

  • małe golonki
  • po jednej na osobę
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • kawałek selera
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta majeranku

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Golonkę włożyć do wrzątku i gotować ok 1,5 godziny z selerem cebulą i solą
  • Wyjąc i ze spodu nabrać trochę ok jedną szklankę wywaru..
  • Wlać do rondla lub głębokiej patelni .. przełożyć golonki
  • posypać przyprawami i dusić pod przykryciem do miękkości .. obracając od czasu do czasu.
  • w razie potrzeby podlewać wywarem.. Na koniec sos można zagęścić łyżeczką mąki ..
  • Podawać z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy