Golonka indycza w kapuście z szybkowara

Pyszna golonka w kapuście, danie z szybkowara.

dania mięsnegolonka

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 171 głosów)

Składniki:

  • 3 golonki indycze
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • papryczka słodka 1 łyżeczka
  • kolendra kilka ziarenek
  • szczypta imbiru
  • szczypta ziela angielskiego mielonego
  • szczypta chili
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • szczypta majeranku
  • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Golonki oczyścić i zdjąć skórkę. Kapustę wypłukać dwa razy a w razie potrzeby (gdyby była za kwaśna zagotować i odcedzić.. dodać do niej podsmażoną na oleju cebulę.
  • Przyprawy suche razem z mąka kukurydzianą wymieszać i utłuc..
  • Natrzeć nimi golonki a resztę wymieszać z kapustą .. Ba dnie szybkowaru podlać ok 1 szkl wody lub bulionu, położyć kratkę i wyłożyć kapustę a na wierzch ułożyć golonki,
  • Przykryć szczelnie i gotować ok 45 min.
  • Podawać z pieczonymi ziemniakami .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy