Golonka indycza w kapuście z szybkowara

Pyszna golonka w kapuście, danie z szybkowara.

Dodany przez:

Golonka indycza w kapuście z szybkowara

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 1 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 3 golonki indycze
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • papryczka słodka 1 łyżeczka
  • kolendra kilka ziarenek
  • szczypta imbiru
  • szczypta ziela angielskiego mielonego
  • szczypta chili
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • szczypta majeranku
  • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Golonki oczyścić i zdjąć skórkę. Kapustę wypłukać dwa razy a w razie potrzeby (gdyby była za kwaśna zagotować i odcedzić.. dodać do niej podsmażoną na oleju cebulę.
  2. Przyprawy suche razem z mąka kukurydzianą wymieszać i utłuc..
  3. Natrzeć nimi golonki a resztę wymieszać z kapustą .. Ba dnie szybkowaru podlać ok 1 szkl wody lub bulionu, położyć kratkę i wyłożyć kapustę a na wierzch ułożyć golonki,
  4. Przykryć szczelnie i gotować ok 45 min.
  5. Podawać z pieczonymi ziemniakami .
mięso obiad kapusta indyk drób golonka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze