Gołabki z włoskiej kapusty

Troche pracochlonne ale warto :)

Dodany przez:

Gołabki z włoskiej kapusty

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • glowka kapusty wloskiej
  • 3 woreczki ugotowanego ryzu
  • 350 gram miesa mielonego indyczego
  • 2 cebule
  • zabek czosnku
  • slodka papryka w proszku
  • olej

Przygotowanie

  1. Kapuste wkladamy do garnka, zalewamy woda i gotujemy ok 20 minut. Posiekana cebule ( 1,5 szt ) i czosnek szklimy na  oleju po czym dorzucamy do tego mieso mielone i smazymy doprawiajac do smaku sola, pieprzem i papryka slodka. Podsmazone mieso laczymy z ugotowanym i ostudzonym ryzem ( mozna gotowac w bulionie ). Z kapusty odrywamy kolejno liscie i "faszerujemy" masa ryzowo-miesno, zawijamy rulony i scisle ukladamy w garnku. Gdy skonczymy- calosc zalewamy woda i gotujemy ok 45 minut do godziny.Powstaly wywar mozemy uzyc jako bazy do sosu np pomidorowego lub grzybowego.
obiad kolacja dla dzieci gołąbki włoska kapusta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze