Gołąbki z pieczarkami

Na obiad, lub kolację....

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 182 głosów)

Składniki:

  • 60 dkg mięsa mielonego
  • 2 małe bułeczki czerstwe
  • 3 duże pieczarki
  • 1 cebula
  • vegeta
  • pieprz
  • listek laurowy
  • ziele angielskie,
  • marchewka
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Zemleć mięso, cebulę, pieczarki i namoczone wcześniej czerstwe bułeczki. dodać resztę składników. Wyrobić masę mięsną. Wcześniej sparzyć kapustę i zdjąć z niej liście. Mięso nakładać na liście i zawijać. Ułożyć ścisło w garnku, zalać wodą, dodać listek, ziele angielskie i wsypać vwgetę. Dusić na wolnym ogniu około 30 - 40 minut. Można dodać koncentrat pomidorowy lub świeże pomidory.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy