Gołąbki

Świetnie ze sobą łączą się ryż , mięso i kapustka.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

Składniki

  • Liście kapusty włoskiej
  • mięso wieprzowe mielone
  • ryż
  • jajko
  • cebula
  • koncentrat pomidorowy
  • koper
  • wegeta
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Liście sparzyć lub chwilę pogotować by były miękkie , ryż ugotować i wymieszać z mięsem , dodać łyżkę koncentratu, pokrojony koper, cebulę i doprawić do smaku , powinny być pikantne. Na każdym liściu smarujemy farsz , zwijamy ściśle i wkładamy do garnka z wodą .Gołąbki gotujemy na wolnym gazie ok. 1 godz.podajemy polane sosem pomidorowym
mięso obiad gołąbki kapusta ryż kapusta włoska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze