Gołąbki

Świetnie ze sobą łączą się ryż , mięso i kapustka.

dania mięsnegołąbki

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.56 z 170 głosów)

Składniki:

  • Liście kapusty włoskiej
  • mięso wieprzowe mielone
  • ryż
  • jajko
  • cebula
  • koncentrat pomidorowy
  • koper
  • wegeta
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Liście sparzyć lub chwilę pogotować by były miękkie , ryż ugotować i wymieszać z mięsem , dodać łyżkę koncentratu, pokrojony koper, cebulę i doprawić do smaku , powinny być pikantne. Na każdym liściu smarujemy farsz , zwijamy ściśle i wkładamy do garnka z wodą .Gołąbki gotujemy na wolnym gazie ok. 1 godz.podajemy polane sosem pomidorowym

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy