Gofry z mąki razowej z szynką

Przygotowanie: 35 minut Porcja: 220 kcal Składniki na 6 porcji

Dodany przez:

Gofry z mąki razowej z szynką

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
220 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • po 3/4 szklanki mąki pszennej i razowej
  • 10 dag gotowanej szynki
  • 2 jajka
  • dymka ze szczypiorkiem
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej
  • sól
  • szczypta słodkiej, mielonej papryki

Przygotowanie

  1. Szynkę drobno pokroić. Dymkę obrać, posiekać razem ze szczypiorkiem. Szynkę i dymkę przesmażyć na oleju. Ostudzić.
  2. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać. Żółka oddzielić od białek, roztrzepać ze szklanką zimnej wody. Dodać mąkę z proszkiem, oprószyć solą i papryką, zmiksować.
  3. Białka ubić. Dodać do ciasta razem z szynką i szczypiorkiem, delikatnie wymieszać.
  4. Gofrownicę natłuścić olejem, wlać porcję ciasta, usmażyć gofry. Podawać z jajkiem na twardo.
przekąska szynka gofry mąka razowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze