Galaretki w pomarańczach

Bajecznie wyglądają

Desery

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 194 głosów)

Składniki:

  • Pomarańcze
  • galaretki w rożnych kolorach

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Pomarańcze porządnie wymyć i sparzyć przed "wypatroszeniem " Po tej czynności kroję na połówki i wydrążam miąższ ( z którego potem robię poncz ). Zazwyczaj biorę pustą wytłaczankę po jajkach ,którą nakrywam folią i układam wydrążone połóweczki skórek ,nalewam wtedy rożne kolory galaretek i wkładam owoce ,każdy wg swojego uznania lub cukiereczki .Można skórki układać pod rożnym kątem i zalewać galaretką,potem przekręcić i odnowa zalać,będą takie tęczowe.Jak zastygną to wtedy kroimy połóweczki na pół i układamy na półmiskach .Galaretkę robimy nie wg przepisu na torebce tylko wody o połowę mniej niż tam pisze. :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: