Galaretka w czekoladzie

Ocena:

4.48 (168)

  • 60 min.
Pyszne kostki galaretki zanurzone w czekoladzie:)

Składniki:

  • * po 2 galaretki (czerwone i zielone)
  • * 1 czekolada gorzka
  • * 1 czekolada mleczna

Galaretka w czekoladzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Galaretki rozpuścić osobno w połowie ilości wrzątku, wlać do płaskiego naczynia. Zostawić do stężenia. Czekolady połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy galaretki dobrze zastygną, pokroić je w kostkę. Polać z wierzchu czekoladą, lub nabijać każdą kostkę na wykałaczkę, a następnie obtaczać w rozpuszczonej czekoladzie. Układać na pergaminie. Schłodzić w lodówce.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne