Galaretka koperkowo-drobiowa

Przekąska do pieczywa

Przekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 156 głosów)

Składniki:

  • woda 2,5 l
  • żelatyna na 2,5 litra wody
  • kukurydza 1 puszka
  • marchewka 3 szt
  • koperek 2 łyżki
  • kostka bulionowa
  • udka z kurczaka 3 szt
  • ziele angielskie
  • listki laurowe

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Udka ugotować zmarchewką, kukurydzą, listkami, zielem angielskim, kostka bulionową. Udka ostudzić, pokroić na mniejsze kawałki. Zelatynę rozpuścićw gorącym wywarze, dołożyć pokrojonego kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodajemy 2 duże łyżki posiekanego koperku. Wlewamy do miseczek i odstawiamy do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy