Galaretka drobiowa

Pyszna galaretka drobiowa, idealna przekąska dla całej rodziny.

galaretkiPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 200 głosów)

Składniki:

  • chrząstka z indyka ok. 200g
  • pierś z indyka Samo dobro Indykpol
  • włoszczyzna (3 marchewki, pietruszka, seler, por)
  • 3 jajka
  • papryka
  • groszek konserwowy
  • kukurydza
  • żelatyna
  • pieprz, sól
  • oliwki
  • cytryna

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Przygotowujemy wywar z chrząstek ok. 1,5 litra. W wywarze gotujemy włoszczyznę oraz pierś z kurczaka. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy, aż warzywa i mięso będzie miękkie. Po ugotowaniu wyjmujemy wszystko z wywaru. Pierś z indyka oraz marchewkę kroimy w kostkę, wywar przecedzamy. Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do wywaru. Przygotowujemy półmiski, na dnie układamy ugotowane wcześniej jajko na twardo pokrojone w plastry, groszek, kukurydzę, oliwki, paprykę, marchewkę oraz mięso z piersi. Zalewamy przecedzonym wywarem i odstawiamy, aż galaretka stężeje. Podajemy z cytryną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy