Galaretka drobiowa

Lekka galaretka drobiowa. Często gości ona w Naszym domu.

galaretkiPrzekąski

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 193 głosów)

Składniki:

  • 1 duży kurczak
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula przypieczona
  • kawałek selera
  • sól
  • pieprz ziarnisty
  • żelatyna
  • puszka groszku konserwowego

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Wszystkie składniki (oprócz groszku oczywiście) zalać 4 litrami zimnej wody. Ugotować do miękkości. Wyjąć marchewkę oraz kurczaka. Rosół przecedzić. W jednej szklance gorącego rosołu rozpuścić żelatynę (jedna torebka na 2,5l wywaru). Wymieszać z przecedzonym rosołem i odstawić do wystudzenia.
  • Przygotować miseczki lub pojemniczki. Marchewke pokroić w plasterki. Dodac groszek konserwowy. Mieso oddzielić od kości. Porozrywac na mniejsze kawałki i przełożyc do miseczek. Każdą porcje zalać rosołkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy