Galaretka arbuzowa

Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 3- 4 godziny
Porcja: 150 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

desery galaretki

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
150 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 200 głosów)

Składniki:

  • 1 i 1/4 kg miąższu arbuza
  • 3 łyżeczki żelatyny (ok. 15 g)
  • łyżka likieru migdałowego
  • 1/2 tabliczki startej mlecznej czekolady (5 dag)
  • 4 łyżki posiekanych pistacji

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Galaretka arbuzowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Miąższ arbuza dokładnie oczyścić z pestek. Wyłożyć na sitko, łyżką odcisnąć 600 ml musu arbuzowego. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić w likierze migdałowym na małym ogniu. Dodać do musu arbuzowego, dokładnie wymieszać.
  • ■ Mus wlać do średniej wielkości tortownicy, wstawić na 3–4 godziny do lodówki, aż masa stężeje. Galaretkę pokroić w kostkę, podawać posypaną pistacjami i startą czekoladą.

Kalorie: 150

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: