Galaretka arbuzowa

Ocena:

4.44 (200)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 3- 4 godziny
Porcja: 150 kcal

Składniki:

  • 1 i 1/4 kg miąższu arbuza
  • 3 łyżeczki żelatyny (ok. 15 g)
  • łyżka likieru migdałowego
  • 1/2 tabliczki startej mlecznej czekolady (5 dag)
  • 4 łyżki posiekanych pistacji

Galaretka arbuzowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Miąższ arbuza dokładnie oczyścić z pestek. Wyłożyć na sitko, łyżką odcisnąć 600 ml musu arbuzowego. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić w likierze migdałowym na małym ogniu. Dodać do musu arbuzowego, dokładnie wymieszać.
  • ■ Mus wlać do średniej wielkości tortownicy, wstawić na 3–4 godziny do lodówki, aż masa stężeje. Galaretkę pokroić w kostkę, podawać posypaną pistacjami i startą czekoladą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne