Frytki z jajkiem

Frytki zasmażane z jajkiem,podawać z kefirem, maślanką lub przetworami marynowanymi, np. grzybkami.

dodany przez: aniszal

frytki

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 168 głosów)


Składniki:

  • Ziemniaki,
  • olej,
  • 3 jajka,
  • sól,
  • kefir.

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Frytki z jajkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Usmażyć frytki na patelni (w międzyczasie jajka lekko rozbić widelcem, np. w szklance, posolić). Odlać olej z frytek, zostawiając minimalnie, zmniejszyć płomień, frytki lekko posolić. Zalać jajkami, zamieszać lub tylko odwrócić na drugą stronę
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy