Francuskie ślimaczki z cynamonem

Ocena:

4.41 (186)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
szybko i smacznie zwłaszcza do kawuni

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 1 łyżka stopionego masła
  • 3 łyżki cukru brązowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka przyprawy do pierników

Francuskie ślimaczki z cynamonem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cukier wymieszać z cynamonem i przyprawą do piernika
  • Płat ciasta wysmarować stopionym masłem, oprószyć cukrem cynamonem i przyprawą do piernika na całym cieście. Następnie zwinąć w ciasny rulonik, zaczynając od dłuższego boku i kroić na 1 cm plasterki.
  • Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Piec ok.15-20 min w temp. 180 stopni
  • Wykonałam wg przepisu Weroniki Ch.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne