Fondue z brukselką

Ocena:

4.45 (154)

  • 10 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 8 minut
Porcja: 500 kcal
Składniki na 6 porcji

Składniki:

  • kg brukselki
  • łyżka octu balsamicznego lub jabłkowego
  • łyżeczka cukru
  • 1/2 kg sera pleśniowego typu rokpol
  • 200 ml słodkiej śmietany
  • 10 dag włoskich orzechów

Fondue z brukselką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Brukselkę blanszować przez 7–8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu i cukru. Odcedzić, ostudzić. Ułożyć na talerzu.
  • Ser rozpuścić w naczyniu do fondue. Dodać śmietanę i drobno posiekane orzechy. Całość dalej podgrzewać. Brukselkę nadziewać na widelczyki i zanurzać w gorącej masie serowo-śmietanowej.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne