Flankstek faszerowany

Ocena:

4.52 (188)

  • 25 min.
  • dla 8 osób
Przepis na faszerowany flankstek.

Składniki:

  • 1 i 1/2–2 kg Flanksteku Sokołów
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • opakowanie kremowego serka z ziołami
  • 40 dag baby szpinaku
  • 15 dag suszonych pomidorów pokrojonych w paski
  • ocet balsamiczny

Flankstek faszerowany - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • W mięsie robimy kilka płytkich nacięć, układamy pomiędzy dwoma arkuszami folii i lekko rozbijamy lub najlepiej rozwałkowujemy na duży prostokąt. Mięso z jednej strony smarujemy olejem, oprószamy obficie solą i pieprzem, wewnętrzną stronę płata mięsa smarujemy kremowym serkiem. Na tym rozkładamy listki szpinaku i rozsypujmy suszone
  • pomidory. Mięso zwijamy szczelnie, korzystając z folii spożywczej. Wałek wkładamy do lodówki, aby mięso stężało i aby łatwo było pokroić je w 3–4-cm krążki. Usuwamy plastikową folię i nabijamy krążki w poprzek na wilgotne patyki do szaszłyków. Układamy je na ruszcie, skrapiamy olejem i octem balsamicznym. Grillujemy z każdej strony 4–5 min na średnim ogniu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne