flądra gotowana na parze z warzywami

propozycja dla karmiącej mamy na ciekawy i efektowny posiłek

ryba

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 156 głosów)

Składniki:

  • 2 filety z flądry
  • 1 mała cukinia
  • 1 marchewka
  • 1 garść pestek dyni
  • 2 plastry sera mazdamer
  • listki bazylii i natki pietruszki
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • marchew obieramy,
  • marchew i cukinie kroimy w długie paseczki obieraczką do warzyw,
  • ser kroimy w cienkie paseczki,
  • w garnku do gotowania na parze gotujemy przez 10 min rybę i warzywa,
  • na talerzu układamy rybę, polewamy oliwą,
  • na nią kładziemy warzywa, listki ziół, ser,
  • posypujemy potrawę pestkami dyni i polewamy kilkoma kroplami oliwy
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy