Flaczki z żołądków drobiowych

Smaczne flaczki dla tych którzy nie lubią wołowych ..

Dodany przez:

Flaczki z żołądków drobiowych

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.6 z 20 głosów)

Składniki

  • 700 gr żołądków drobiowych
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 udko kurze
  • przyprawa do flaków
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • owoce jałowca
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • łyżeczka kucharka

Przygotowanie

  1. Udko oczyścić, dodać cebulę i marchewkę oraz kucharek i i sól, ugotować rosół. Wyjąć udko i marchewkę. Cebulę można wyrzucić albo przed ugotowaniem pokroić drobno.
  2. Żołądki drobiowe oczyścić i ugotować z dodatkiem soli i ziela angielskiego i jałowca. Wyjąć, przestudzić i pokroić w paseczki, wrzucić do rosołu razem z pokrojoną marchewką i mięsem z udka. Zagotować, dodać przyprawę do flaków i majeranek, przyprawić solą i pieprzem.. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i połączyć z flaczkami. posypać natką pietruszki.
mięso obiad zupa drób zupy flaczki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze