flaczki z żołądków drobiowych

pyszne

Zupydania mięsneflaczki

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 167 głosów)

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych,
  • 1 opakowanie gotowych flaczków wieprzowych,
  • 2 średnie marchewki,
  • 2 kostki rosołowe,
  • woda,
  • przyprawa do flaczków,
  • majranek,
  • pół kostki margaryny,
  • mąka 5 łyżek,
  • pieprz,
  • wegeta,
  • CZOSNEK GRANULOWANY,

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • żołądki oczyścić i wypłukać, pokroić w paski , zalać wodą i gotować na wolnym ogniu. dodać pokrojoną w kostkę marchewkę , jak są żołądki pół miękkie dodać flaczki wieprzowe, gotować do miękkości , z margaryny i mąkki zrobić zasmażkę wsypac do gotujących się flaczków razem z majrankiem, dodać kostki rosołowe , chwilę pogotować , dodać resztę przypraw .
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy