- 1 kg flaczkow wieprzowych,oczyszczonych i pokrojonych
- 0.5 kg miesa wolowego
- 1 duza marchewka
- 1 duza pietruszka
- 4 do pieciu zabkow czosnku
- szczypta papryki slodkiej w proszku
- 4 do pieciu lyzek oleju
- lyzka maki na zasmazke
- 6 ziaren ziela angielskiego,4 liscie laurowe
- wegeta,pieprz,majeranek
Flaczki wieprzowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Flaczki 2 razy obgotowac po mniej wiecej 30 min.za kazdym razem zmieniajac wode.
Mieso wolowe pokroic w kostke,podsmazyc na rozgrzanej patelni na rumiany kolor,odstawic.
Obgotowane flaczki zalewamy swieza woda i wstawiamy ponownie na gaz po czym gotujemy do sredniej miekkosci,w tym samym czasie dodajemy podsmazone wczesniej mieso i starte warzywa ( drobna tarka).
Dodajemy przyprawy proporcje w zaleznosci od gustu.Czosnek dorzucamy w calosci.Po mniej wiecej 1h przygotowujemy zasmazke i rozrabiamy ja z zupa.GOTOWE