flaczki drobiowo-wołowe

flaki wołowe obgotować odcedzić i tak dwa razy .następnie dodać do ugotowanego wcześniej rosołu

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
150 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 205 głosów)

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
  • paczka krojonych flaków(wołowych)
  • 1 udko z kurczaka
  • małe udko z indyka
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • mały kawałeczek selera,
  • cebula
  • PRZYPRAWY:
  • 2liście laurowe,4-5ang.ziela
  • sól,papryka(słodka i ostra-po pół łyżeczki)
  • majeranek-płaska łyżka
  • imbir,gałka muszkat.(po pół łyżeczki)
  • lub przyprawa do flaków

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • flaki obgotowujemy dwukrotnie
  • w tym czasie obieramy warzywa
  • cebule opiekamy na ogniu jak do rosołu(kroimy na grube plastry)
  • udka wstawiamy z warzywami na rosół solimy
  • obgotowane flaki odcedzamy
  • z ugotowanego rosołu wyjmujemy udka i warzywa
  • do rosołu wkładamy flaki,gotujemy około 1 godz.
  • kiedy flaki są prawie miękkie wsypujemy przyprawy
  • z udek zdejmujemy skórę(jeśli ktoś lubi skórkę może dodać),mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do flaków
  • gotujemy jeszcze z10 min.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy